Необходими продукти:
170 г натурален шоколад
160 г Philadelphia Original
2 с.л. кондензирано мляко
4 ч.ч. пудра захар
2 с.л. ванилов екстракт
По избор: 1 ½ ч.ч. микс от ядки
Начин на приготвяне:
Първо подготвяме квадратна тавичка (20×20 см) като я покриваме с алуминиево фолио и го напръскваме с незалепващ спрей за готвене. Нарязваме шоколада на малки парченца и го слагаме в микровълновата, докато се разтопи добре, като разбъркваме на всеки 30 секунди.
Слагаме крема сиренето и кондензираното мляко в голяма купа. Разбиваме добре с миксер. Добавяме разтопения шоколад и разбиваме отново. Накрая добавяме пудра захарта и ваниловия екстракт. Отново разбиваме всички съставки, докато се получи гладка смес. Може да добавим към нея и микс от любимите ядки.
Изсипваме сместа в подготвената тавичка и разнасяме добре, за да стане равна. Оставяме в хладилник за 1 час, след което нарязваме на малки квадратчета. Може да поднесем с малко какаови зърна за украса.