Необходими продукти
За мъфините:
2 чаши брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. канела
1/2 ч.л. джинджифил
1/4 ч.л. индийско орехче
1/4 ч.л. карамфил (по желание)
1 чаша пюре от тиква (можете да използвате сварена тиква и да я пасирате)
1 чаша захар
1/2 чаша растително олио
2 яйца
1 ч.л. ванилов екстракт
За глазурата с Philadelphia:
2 ч.л. есенция ванилия
240 г Philadelphia Original XL
420 г пудра захар
За мъфините:
Загряваме фурната на 180°C. Поставяме хартиени формички за мъфини в тавата за мъфини.
Стартираме със сухите съставки, като в голяма купа смесваме брашното, содата, бакпулвера, солта и подправките (канела, джинджифил, индийско орехче, карамфил).
В друга купа разбъркваме пюрето от тиква, захарта, олиото, яйцата и ваниловия екстракт до гладка смес.
Постепенно добавяме сухите съставки към мокрите съставки, като бъркаме внимателно до получаване на хомогенна смес.
Разпределеяме тестото равномерно във формичките за мъфини, като пълним около 2/3 от всяка. Печем 18-20 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра на мъфин, излезе чиста.
Изваждаме мъфините от фурната и ги оставяме да се охладят напълно преди нанасянето на глазурата.
За глазурата:
Разбиваме 240 г Philadelphia, останалите масло, сметана и екстракта ванилия с миксер, докато се получи крем. След това добавяме пудрата захар и леко разбъркваме. С помощта на пош или шприц украсяваме тиквените мъфини.