Торта с лешникови блатове, ягоди и Philadelphia

Време за подготовка: 20 минути
Време за готвене: 30 минути
Порции: 8-10

Необходими продукти
100 г печени белени лешници
150 г пудра захар + 1 с.л.
3 белтъка
½ ч.л. бял винен оцет

За крема:
400 г Philadelphia Original
120 мл пълномаслена сметана
1 шушулка ванилия
2 с.л. пудра захар
150 г нарязани на кубчета ягоди
3-4 с.л. сладко от ягоди Zuegg

За декорация:
6-7 ягоди за гарниране
листа прясна мента

Начин на приготвяне:
Покриваме дъното и стените на две форми с падащо дъно и диаметър 18-20 см., и намазваме с меко масло.
Смиламе лешниците и 1 с.л. пудра захар на ситно.
Разбиваме белтъците с щипка сол на пяна. Добавяме на части пудрата захар и накрая слагаме оцета. Разбиваме до твърди връхчета и слагаме лешниците. Разбъркваме с шпатула, разпределяме в двете форми и печем 30 минути в загрята до 180°C фурна.
Охлаждаме до стайна температура.
В купа слагаме Philadelphia Original, наливаме сметаната, добавяме семенцата ванилия и пудрата захар и разбиваме до кремообразна смес. Разделяме на две и към едната половина прибавяме нарязаните ягоди.
В подходяща чиния слагаме единия блат, отгоре слагаме крема с ягоди и нанасяме слой ягодово сладко. Покриваме с втория блат, и слагаме останалия крем. Гарнираме с нарязани ягоди и листа мента.

Сглобяваме тортата непосредствено преди сервиране.
Може да добавим ягодите към целия крем.