Великденски кекс

Необходими продукти:
За кекса:

3 ч.ч. брашно
3 бр. яйца
1 и ½ ч.ч. захар
½ ч.ч. олио
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.л. ванилия
1 ч.л. бакпулвер
2 с.л. течна сметана
150 г Philadelphia Original
8 с.л. пудра захар
лимонова кора

За глазурата:
125 г Philadelphia Original
60 г масло
120 г пудра захар

За декорация:
100 г фъстъци
великденски декорации / по желание

Начин на приготвяне:
Загряваме фурната до 180°C.
Яйцата и захарта се разбиват до побеляване. Към тях се добавят: олио, брашно, бакпулвер, прясно мляко, ванилия и лимонова кора. Сместа се разбива добре. Формата за кекс се намазва с олио и се поръсва с брашно и се изсипва тестото.
Печем, докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста, около 45 минути.
Готовият кекс се оставя да се охлади върху решетка и през това време подготвяме глазурата.

В малка купа разбиваме съставките за глазурата – Philadelphia Original, масло и пудра захар, докато се получи гъста и кремообразна смес, с която заливаме кекса.

За финал поръсваме с натрошени фъстъци или други ядки по избор и декорираме тематично.