Ягодов чийзкейк с гранола

Необходими продукти

За основата:
200 г гранола
80 г разтопено масло
1 с.л. мед или кленов сироп

За крема:
300 г Philadelphia Original XL
200 мл сладкарска сметана
100 г захар
1 ч.л. ванилия
200 г пасирани пресни ягоди
1 пакет желатин

За декорация:
Пресни ягоди
Листенца мента

Начин на приготвяне:
Натрошаваме гранолата с помощта на блендер или чукалка за месо – нека останат и малко по-едри парченца за текстура.
Смесваме я с разтопеното масло и меда, докато се получи лепкава смес.
Разпределяме я равномерно на дъното на форма с подвижно дъно (диаметър  20-22 см), притискаме добре и я оставяме в хладилника да стегне за поне 30 минути.
Разтваряме желатина в 3–4 с.л. студена вода и оставяме да набъбне. След това го разтопяваме на водна баня или в микровълнова (без да завира). Разбиваме Philadelphia Original XL със захарта и ванилията до гладък крем.
В отделна купа разбиваме сметаната. Пасираме ягодите до пюре. Добавяме ги към крема и разбъркваме добре.
Смесваме желатина с няколко лъжици от крема, за да се темперира, после го добавяме към основната смес.
Накрая внимателно добавяме разбитата сметана с шпатула, като разбъркваме отдолу нагоре. Изсипваме ягодовия крем върху стегнатата основа от гранола. Заглаждаме повърхността и оставяме в хладилника поне 4 часа, а най-добре за една нощ.
Преди сервиране украсяваме с пресни ягоди и мента и по желание.
Нарязваме и се наслаждаваме заедно!