Венец Павлова с бадемов крем и пресни плодове

За Павлова:
210 г яйчни белтъци, стайна температура (7-8 белтъка)
380 г фина захар
1 ч. л. ванилов екстракт
2 с. л. царевично нишесте
¼ ч. л. cream of tartar или 1 ч.л. бял винен оцет

За бадемовия крем:
150 г. Philadelphia Original
100 мл. млечна сметана за разбиване (неподсладена)
5 с.л. пудра захар
1 с.л. ликьор Амарето
няколко капки Бадемов екстракт

За декорация:
1 чаша пресни ягоди
½  чаша пресни боровинки
1 шепа запечени филирани бадеми
листа прясна мента

Начин на приготвяне:
Павлова:

Загрейте фурната до 110°С. Застелете голяма тава с хартия за печене. Направете два кръга с молив (един по-голям и един по-малък) върху хартията, за да определите мястото, където ще шприцовате венеца. Обърнете листа наобратно. Оставете настарани, докато ви потрябва.

В голяма купа, разбийте с помощта на ръчен или планетарен миксер белтъците на висока скорост, докато се образуват меки върхове, около 5 минути.

Добавете захарта на части, като след всяко добавяне разбивате добре. Продължете, докато от сместа се образуват твърди върхове. Това отнема между 7-8 минути на висока скорост.

Добавете екстракта от ванилия, царевичното нишесте и оцета, разбийте до пълното им комбиниране в сместа.

Прехвърлете целувчената смес в голям найлонов пош, на който сте поставили широк кръгъл накрайник. Направете върху хартията за печене 8 равномерни кръгли и високи целувки, които да се опират една в друга леко. Използвайте гърба на лъжица, за да направите в тях  малки вдлъбнатини.

Печете така оформения венец приблизително 2 часа и 30 минути, като след 40-50 минути, намалете малко температурата, за да не потъмнее целувката. Изключете топлината, но не отваряйте фурната! Охладете Павлова във фурната за поне час.

За крема с аромат на бадеми:
В купа с помощта на миксер, разбийте студената сметана и крема сиренето със пудрата захар, докато получите мек и пухкав крем. Накрая прибавете, ликьора Амарето и бадемовия екстракт и разбийте за още 1 минута.

Разпределете бадемовия крем върху Павлова, отгоре декорирайте с пресните ягоди и боровинки, запечени филирани бадеми и пресни листа мента.

Поръсете с малко пудра захар и се насладете!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *