Карбонара мъфини с Philadelphia Herbs

Време за подготовка: 15 минути
Време за готвене: 20 минути
Порции: 6

Необходими съставки:
350 г спагети
150 г нарязан на кубчета бекон
3 яйца
1 опаковка Philadelphia Herbs XL
140 г настърган пармезан
12 пъдпъдъчи яйца
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Сваряваме пастата в голямо количество подсолена вода според инструкциите на опаковката.
Слагаме бекона в студен тиган и готвим на средно силен огън 7-8 минути, докато стане златист и хрупкав.
В широка купа слагаме яйцата и Philadelphia Herbs XL и смесваме. Добавяме 2/3 от пармезана и разбъркваме. Изсипваме бекона, смесваме и добавяме пастата с малко от водата, в която е варена. Разбъркваме добре и разпределяме пастата в намаслена форма за мъфини с 12 гнезда.
С мерителна лъжичка в средата оформяме малко гнездо, поръсваме с малко пармезан и печем 15 минути в загрята до 180 C фурна. Изваждаме от фурната, във всяко гнездо счупваме по едно пъдпъдъче яйце, поръсваме с черен пипер и печем още 5-6 минути.

Изваждаме мъфините от фурната, охлаждаме за 5-6 минути и изваждаме в чинии за сервиране. Поръсваме с останалия пармезан и сервираме със свежа салата.