Норимаки суши с Philadelphia и сьомга

Необходими продукти:
За суши ориза:
1 ½ ч.ч. ориз за суши
2 ч.ч вода
¼ ч.ч. оризов оцет
½ с.л. олио
2 с.л. захар
1 ч.л. сол

Продукти за 6 суши рола:
6 листа нори
Предварително приготвения ориз за суши
230 г пушена сьомга, нарязана на ленти
110 г Philadelphia Original
1 лист зелена салата
1 авокадо, нарязано на ленти

Начин на приготвяне:
Измиваме ориза под течаща вода, докато тя стане напълно бистра. Изсипваме 2 ч.ч. вода в средноголяма тенджера и добавяме към нея ориза. Слагаме на котлона, докато кипне. След като заври, намаляваме температурата до най-ниската степен, слагаме капака на тенджерата и готвим 20 минути. Сваляме от котлона и изчакваме 10 минути, докато оризът изстине.

В малка тенджера смесваме оризовия оцет, олиото, захарта и солта. Готвим на умерена температура, докато захарта се разтопи. Изчакваме да изстине, след което го изсипваме към готовия ориз и разбъркваме добре за 1-2 минути, за да се разпредели маринатата равномерно.
Поставяме лист нори върху бамбукова подложка, с грапавата страна нагоре. Покриваме листа със слой ориз и разнасяме равномерно, като оставяме непокрити около 2 см от срещуположната на нас страна.

Нареждаме последователно парчета пушена сьомга, ивици Philadelphia Original, авокадо и зелена салата. Завиваме на стегнат рол с помощта на бамбуковата подложка. С остър нож нарязваме на хапки. Повтаряме за останалите суши ролове. Готовите хапки може да поднесем със соев сос или уасаби. Приятен апетит!

Leave a Reply

Your email address will not be published.