Време за подготовка: 10 минути
Време за готвене: 30 минути
Порции: 4-6
Необходими продукти:
1 лист бутер тесто
1 опаковка Philadelphia Лайт
1-2 с.л. смес от подправки
40 г настъргано сирене Грюер
1 малка връзка аспержи
сол и черен пипер на вкус
2 с.л. зехтин
1 разбито яйце за намазване
За гарниране:
4-6 рохко сварени яйца
80 г прошуто
½ връзка босилек
Малка връзка рукола
сок от ½ лимон
2-3 с.л. зехтин
За микса от подправки:
1 ч.л. семена мак
1 ч.л. семена сусам
1 ч.л. чесън на гранули
1 ч.л. сушен лук
1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Загряваме фурната до 220°С. Покриваме тава с хартия за печене и разделяме тестото. С остър нож правим разрези по края, за да оформим борд. Намазваме основата с равномерен пласт Philadelphia Лайт и поръсваме със сместа от подправки. Покриваме с настърганото сирене и подреждаме аспержите. Заливаме със зехтин и намазваме борда с разбитото яйце. Поръсваме със сол и черен пипер и печем 25-30 мин.
В купа слагаме руколата и босилека. Добавяме лимоновия сок и зехтина, посоляваме на вкус и разбъркваме.
Изваждаме тарта от фурната, охлаждаме за кратко и отгоре разпределяме салата. Подреждаме слайсовете прошуто и разрязаните на две яйца и поръсваме с малко черен пипер.