Необходими съставки:
1 кг тиквички, настъргани
¼ чаша настърган пармезан
2 яйца
2 стръка пресен лук, ситно нарязан
3 скилидки чесън, намачкани
4 листа босилек, нарязани
150 г Philadelphia Original
няколко стръка магданоз
1 щипка индийско орехче
черен пипер и сол и на вкус
1 с.л. масло
1 ч.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Отцедете излишната течност от настърганите тиквички, като ги стиснете в кухненска хартия. След това ги поръсете със солта. Отново оставете върху хартия, за да се отцедят за около 30 минути, тъй като солта ще предизвика повторно пускане на течност.
Смесете пармезана, яйцата, лука, чесъна, босилека, индийското орехче и черния пипер в купа. Разбъркайте. Накрая добавете и тиквичките. Разбъркайте още веднъж.
Загрейте маслото и зехтина в тиган на среден огън. Оформете с ръце подобна на палачинка форма от сместа с тиквичките. Пържете в сгорещена мазнина до зачервяване от всяка страна.
Палачинките се хапват, докато са топли. Поръсете с настърган зелен лук и магданоз, сервирайте със сос от Philadelphia Original.