Ангелска торта с Philadelphia и ягоди

Време за подготовка: 30 минути
Време за готвене: 20 минути
Порции: 10-12

За блатовете:
1 с.л. разтопено масло
150 фина захар
150 г брашно
6 яйца
2 ч.л. бакпулвер
¼ ч.л. сол

За крема:
2 опаковки крем сирене Philadelphia Original XL
300 мл пълномаслена сметана
3 с.л. сироп бъз или мед
1 ч.л. ванилова паста

За гарниране:
4 с.л. мармалад от ягоди
300-350 г ягоди
2 с.л. захар
1 с.л. ситно нарязана мента

Начин на приготвяне:
Загряваме фурната до 180 градуса. Намазваме с маслото 3 форми за печене с диаметър 20 см и всяка поръсваме с малко захар. Разнасяме по дъното и стените и махаме излишната. Покриваме дъната с хартия за печене и оставяме настрана.

Разбиваме захарта и яйцата с миксер за 8-10 минути, или докато сместа утрои обема си.

Пресяваме брашното с бакпулвера и солта, добавяме половината към яйцата, и с шпатула или голяма лъжица, разбъркваме, докато се разтвори. Добавяме и останалото брашно и отново смесваме, като бъркаме внимателно за да не изгубим мехурчетата въздух.

Разделяме сместа между подготвените форми и печем 18-20 минути.

Охлаждаме за 10 минути и внимателно изваждаме от формите. Охлаждаме напълно върху решетка.

В купа слагаме крем сиренето, сиропа от бъз и ваниловата паста и разбъркваме. Разбиваме сметаната до сгъстяване и на части добавяме към крем сиренето. Разбъркваме внимателно до пълното смесване на продуктите.

Нарязваме половината ягоди на филийки, слагаме в купа и добавяме захарта и ментата. Разбиваме и оставяме за 10 минути.

Слагаме един блат в чиния за сервиране и намазваме с мармалада от ягоди. Отгоре слагаме 1/3 от крема и разнасяме с шпатула. Слагаме половината ягоди и покриваме с втория блат. Отново нанасяме мармалад, крем и разпределяме останалите ягоди.

Поставяме последния блат и слагаме крем, разнасяме и подреждаме целите ягоди.

Държим тортата в хладилник до момента на сервиране.