Необходими продукти:
За основата:
156 г пълнозърнести бисквити
1⁄2 с.л. пудра захар
56 г краве масло
50 г шоколадова кувертюра 55%
За крема:
100 мл подсладено кондензирано мляко
300 г Philadelphia Original XL
11 г желатин
50 мл вода за разтваряне на желатина
2 с.л. пудра захар
270 г течна сметана 35%
400 г боровинки (пасирани)
За украса:
пресни горски плодове
Начин на приготвяне:
За основата:
Смиламе бисквитите в блендер и добавяме към тях пудрата захар. Маслото и шоколадът разтапяме на водна баня, а след това ─ към бисквитената смес.
Разбъркваме добре до получаването на хомогенна смес. Изсипваме я на дъното и по стените на тавичка с диаметър 24 см (най-добре с падащо дъно). Заравняваме с върха на пръстите или с лъжица. Прибираме в хладилник, за да стегне добре.
За крема:
Заливаме желатина със студена вода и го оставяме да набъбне. Втечнява се на водна баня (без да се оставя да заври) и оставяме настрана. Крема сиренето Philadelphia разбираме с миксер, доакто се получи гладък крем. Към него се прибавят последователно сметаната и кондензираното мляко. Когато сместа се сгъсти, прибавяме и втечнения желатин. (Заделяме малко от тази смес, която ще използваме за втори слой за нашия чийзкейк.) Към останалата смес добавяме пасираните боровинки, като ги разбъркваме с лъжица.
Започваме подреждането на нашия чийзкейк ─ първо поставяме белия крем, а оцветения крем с боровинки ще играе ролята на втори слой.
След като завършим със сглобяването на чийзкейка, го прибираме в хладилник за една нощ.
По желание декорираме с пресни плодове, точно преди сервиране.