Брауни сърца с Philly крем и глазура

Необходими продукти

За брауни основата:
150 г черен шоколад (мин. 70% какао)
120 г масло
150 г захар
2 яйца
80 г брашно
20 г какао
1/2 ч.л. бакпулвер
щипка сол

За Philadelphia крема:
200 г Philadelphia Original
50 г пудра захар
100 мл студена течна сметана
1 ванилия

За шоколадовата глазура:
100 г черен шоколад
50 мл течна сметана

За желираните ягоди (по желание):
6-8 пресни ягоди
100 мл вода
50 г захар
1 ч.л. лимонов сок
1 ч.л. желатин

Начин на приготвяне:
Започваме с браунито, като разтопяваме шоколада и маслото на водна баня, след което разбъркваме до гладка смес. Добавяме захарта и разбъркваме добре. Прибавяме яйцата едно по едно, като разбъркаме с шпатула. Пресяваме брашното, какаото, бакпулвера и солта и ги добавяме към сместа. Разбъркваме до хомогенност и изсипваме в малка правоъгълна форма, застлана с хартия за печене. Печем на 170°C за 20-25 минути. Оставяме да изстине напълно и с помощта на форма за сладки изрязваме сърца.

За крема – разбиваме Philadelphia с пудрата захар и ванилията до гладка текстура.
В отделна купа разбиваме сметаната и внимателно я добавяме към крема.
Охлаждаме за 15 минути в хладилник.

Следващата стъпка в рецептата е подготовката на шоколадовата глазура. За нея загряваме сметаната, без да завира. Добавяме начупения шоколад и разбъркваме до гладка смес. Оставяме да се охлади леко.

За декорация може да приготвим желирани ягоди. За тях в малка тенджера загряваме водата, захарта и лимоновия сок до разтваряне на захарта. Разтваряме желатина в 2 с.л. студена вода и оставяме да набъбне за 5 минути. Добавяме желатина към сиропа и разбъркваме до пълно разтваряне. Потапяме ягодите в сместа и ги оставяме да стегнат върху решетка.

Когато всичко е готово започваме със сглобяването. Върху едно брауни сърце разпределяме Philly крем. Отгоре слагаме второ брауни сърце и поливаме с шоколадова глазура. По желание отгоре слагаме нарязана по дължина, във формата на ветрило, желираната ягода.