Време за подготовка: 20 минути
Време за готвене: 45 минути
Порции: 8
Продукти за тестото
200 г брашно
40 г смлян шамфъстък
½ ч.л. сол
150 г студено масло нарязано на кубчета
За пълнежа
1 опаковка крем сирене Philadelphia Original 175 г
4-5 кайсии
80 г мед
1 с.л. царевично нишесте
1 с.л. листа лимонова мащерка
1 ч.л. ванилова паста
150 г мармалад от кайсии
жълтък за намазване
захар за поръсване
За сервиране
1 опаковка Philadelphia Original 175 г
2 с.л. пудра захар
1 ч.л. ванилова паста
В купата на кухненски робот слагаме брашното, шамфъстъка и солта. Разбъркваме, добавяме маслото и смиляме до получаването на трохи. Прибавяме на части 1-2 с.л. студена вода и пускаме уреда, докато сместа се оформи на тесто. Оформяме тестото на топка, завиваме с фолио и прибираме в хладилника за 20 минути.
В купа слагаме разрязаните на две или четири кайсии, добавяме меда, царевичното нишесте, мащерката и ваниловата паста. Разбъркваме и оставяме настрана.
Разточваме тестото на кора с дебелина около 3 мм и слагаме в тава покрита с хартия за печене. Намазваме с крем сиренето, като оставите 3-4 по краищата непокрити. Отгоре слагаме слой мармалад и разпределяме кайсиите.
Загъваме края на тестото върху плодовете и прибираме галета в хладилник за 30 минути.
Намазваме с разбития жълтък. Поръсваме с малко захар и печем 40-45 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.
Охлаждаме галета и сервираме с разбитото с пудра захар и ванилова паста крем сирене.