За рибата:
4 котлета сьомга по 150-180 всеки
500 г пресни картофи
2 с.л. зехтин
1 с.л. масло
1 с.л. лимонов сок
кора от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус
За соса с Philadelphia:
1 с.л. зехтин
3 скилидки пасиран чесън
100 мл бяло вино
1 глава ситно нарязан шалот
1 опаковка Philadelphia с билки XL
5-6 стръка ситно нарязан кoпър
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
В подсолена вода слагаме измитите и нарязани на две или четири картофи, кипваме и варим 8-10 минути. Oтцеждаме и оставяме настрана.
Подсушаваме рибата, посоляваме, подправяме с черен пипер, лимонова кора и лимонов сок.
В тиган загряваме зехтина и маслото, слагаме рибата и готвим 3-5 минути на страна, в зависимост от дебелината. Изваждаме в чиния и в същия тиган слагаме зехтина за соса, лука и чесъна и готвим 2-3 минути. Наливаме виното, слагаме от Philadelphia с билки и разбъркваме добре. Добавяме картофите и копъра, намаляваме котлона и готвим 2-3 минути, докато соса се сгъсти.
В чиния за сервиране слагаме от картофите с Philadelphia с билки, добавяме котлет сьомга и гарнираме със свежа салата. Поръсваме с черен пипер, слагаме стръкче копър и резен лимон и сервираме.