Джинджифилова бисквитена торта

Време за приготвяне: 10 минути
Време за охлаждане: 12 часа
Порции: 6-8

Необходими продукти:
300 г джинджифилови бисквити
1 опаковка Philadelphia Original XL
100 мл пълномаслена сметана
4-5 парчета джинджифил в сироп

За сиропирания джинджифил:
600 г пресен джинджифил
600 г захар
1.5 л вода

Начин на приготвяне:
Оставяме джинджифила за 1 нощ във фризера. Обелваме го и нарязваме на парчета с големината на хапка. Слагаме в касерола, заливаме с водата и покриваме с капак. Кипваме, намаляме котлона и варим 2 часа.
Прецеждаме джинджифила, като запазим течността от варенето. Претегляме 650 мл течност и връщаме в касеролата. Добавяме захарта и разбъркваме, докато се разтопи. Варим без капак 20 минути, докато сместа стане с консистенция на сироп, връщаме парчетата джинджифил в съда и варим още 40 минути. Прехвърляме в чист буркан, покриваме хлабаво с капачка и охлаждаме. Затваряме добре и съхраняваме в хладилник 6-8 месеца.
Изваждаме няколко парчета джинджифил от сиропа и нареждаме на ситно.
В купа слагаме сметаната, Philadelphia Original XL и 2-3 с.л. от сиропа на джинджифила. Разбиваме до пухкава смес, добавяме нарязания джинджифил, смесваме с шпатула и оставяме настрана.
Покриваме дъното и стените на продълговата форма с размери приблизително 20х10 см и подреждаме пласт бисквити. Слагаме 2-3 с.л. от Philadelphia Original XL и разнасяме върху бисквитите. Продължаваме да редуваме бисквити и крем до изчерпване на продуктите. Притискаме последния пласт бисквити и прибираме тортата за 1 нощ в хладилник.
Преди сервиране гарнираме с още джинджифил и поливаме с малко от сиропа.