Печени моркови с нахут и Philadelphia крем с тахан

Време за подготовка: 10 минути
Време за готвене: 40 минути
Порции: 4

Необходими продукти:
2-3 връзки дребни моркови
3 с.л. кленов сироп
2 с.л. срирача
2 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

За хрупкавия нахут:
1 консерва отцеден нахут (540 г)
1 с.л. зехтин
½ ч.л. пушен пипер
½ ч.л. чесън на прах
½ ч.л люспи сушен лук
сол и черен пипер на вкус

За крема:
1 опаковка Philadelphia Original XL
1 скилидка пасиран чесън
3 с.л. тахан
½ ч.л. кимион
1 с.л. лимонов сок
кора от 1 лимон
1 с.л. зехтин
¼ ч.л. сол

За гарниране:
3-4 клонки пресен кориандър

Начин на приготвяне:
Почистваме морковите и ги слагаме в широка, плитка тава. Поливаме със зехтина, посоляваме и подправяме с черен пипер. Поръсваме с кленовия сироп и лютия сос и разбъркваме отново.
Отцеденият нахут слагаме в купа и поливаме със зехтина. Разбъркваме, поръсваме с подправките и смесваме, за да се овкуси нахута. Изсипваме в тава и слагаме двете тави в загрята до 200°C фурна. Печем 35-40 минути, като разбъркаме няколко пъти, докато морковите се карамелизират, а нахута стане хрупкав.

За крема в купа слагаме Philadelphia Original XL, добавяме всички останали съставки и разбъркваме добре.
В чинии за сервиране слагаме от крема, отгоре подреждаме карамелизираните моркови и поръсваме с нахута. Гарнираме с листа пресен кориандър.