Необходими продукти:
За кифличките:
80 г прясно мляко, хладко
1½ ч.л. мая
300 г универсално брашно
2 яйца + 1 жълтък
40 г кристална захар
1 ч.л. сол
90 г несолено масло, омекотено
За крема:
230 г Philadelphia Original
3 ч.л. екстракт от ванилия
½ с.л. лимонов сок
кора от 1 средно голям лимон
1 жълтък
70 г кристална захар
8 ягоди, нарязани на четвъртинки
Начин на приготвяне:
В купа добавяме хладкото мляко и маята. Оставяме да престои 5 – 10 минути, докато се разпени. Добавяме брашното, яйцата, жълтъка, захарта и солта и разбиваме с миксер на ниска скорост в продължение на няколко минути, докато тестото се събере. Докато миксерът работи, добавяме омекналото масло на парчета, като изчакваме между всяко парче. Продължаваме да бъркаме тестото на ниска скорост в продължение на 15 – 20 минути, докато стане гладко.
Поставяме в леко намазнена купа и оставяме да втаса за около 2 часа, докато удвои размера си.
След като тестото е втасало, внимателно го удряме, за да се освободи въздухът. Оформяме го на топка и го връщаме в купата. Покриваме и поставяме в хладилника, за да втаса поне 8 часа и до 48 часа.
През това време подготвяме крема. В средна купа с миксер разбиваме Philadelphia Original на средна скорост. Добавяме ванилията, лимоновия сок, лимоновата кора и жълтъка. Разбиваме и добавяме захарта докато се смеси изцяло. Оставяме настрана.
Намазваме 12 формички за мъфини. Изваждаме тестото от хладилника. То трябва да се е надигнало леко в хладилника. Поставяме го върху набрашнена повърхност и внимателно го премесваме няколко пъти, за да се освободи от въздуха. Тестото вече трябва да е много твърдо. Разделяме го на 12 равни части. Разточваме всяка част на топка и с помощта на ръцете си внимателно разтегляме всяка част в кръг. Поставяме всяко парче тесто във форма за мъфини, така че да се образува чашка.
Разпределяме крема равномерно между 12-те парчета тесто. Във всяко трябва да има 1 до 2 супени лъжици крем.
Оставяме да втаса за още 30 минути, докато тестото стане пухкаво. Към края на времето за втасване загрейте фурната до 200°C.
Малко преди да сложим кифличките във фурната, добавяме към тях и по няколко резенчета ягоди. Поставяме кифличките на средната решетка и печем 18-20 минути, докато стане леко златистокафяво.
Изваждаме от фурната и оставяме да се охлади за 10 минути. След това внимателно изваждаме и споделяме с любими хора.