Необходими продукти:
За блатовете:
2 ½ чаши бяла кристална захар
300 г омекотено масло
3 яйца
1 с.л. екстракт от ванилия
240 г мътеница
60 г гъста сметана за разбиване
375 г универсално брашно
1 с.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
Оцветители за храна: червено, жълто, синьо, зелено, оранжево
няколко лъжици какао
За крема:
340 г Philadelphia Original XL
1 с.л. екстракт от ванилия
1 чаена чаша пудра захар
200 г заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Загряваме фурната до 160°C.
Намазваме с олио и поръсваме с брашно 6 форми за кекс. В голяма купа смесваме захарта и маслото. Разбъркваме яйцата, докато се смесят добре. Смесваме екстракта от ванилия, мътеницата и сметаната. Към половината от брашното добавяме бакпулвера и солта. Когато сместа се съедини, смесваме и останалото брашно.
Разделяме тестото в шест купички (около 1 чаша тесто във всяка купичка).
Добавяме хранителни бои във всяка купа, за да оцветим блатовете в червен, оранжев, жълт, зелен и син цвят. В последната смес добавяме няколко лъжици какао. Изсипваме в подготвените тави на равномерен слой.
Печем за 10-15 минути или докато центърът се стегне, проверяваме с клечка.
Изваждаме от фурната и оставяме блатовете да се охладят.
След като ги извадим от формите ги слагаме върху решетка.
Междувременно започваме да правим крема. Към Philadelphia Original XL добавяме ванилията, заквасената сметана и пудрата захар.
За да сглобим тортата стартираме с шоколадовия блат след него слагаме от крема и така редуваме, докато не сложим всички блатове, като завършваме с крем.
По желание може да декорирате торта.