Тост с панчета, поширано яйце и Philadelphia

Необходими продукти за 2 тоста:
4 филийки хляб (по избор)
½ ч.ч. Philadelphia Original
шепа рукола
4-5 слайса панчета, приготвена до хрупкавост
2 поширани яйца
4-5 слайса краставица, навита на розичка
черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Приготвяме панчетата до хрупкавост в тиган на средно слаб огън с малко зехтин.

Краставицата навиваме на розичка, а яйцата – пошираме*.

Сервиране: разпределяме продуктите по следния начин – филийка, малко рукола, втора филийка, Philadelphia Original, слайсове панчета, розички от краставицата, поширано яйце и черен пипер на вкус.

*Как да приготвим поширани яйца: създаваме „водовъртеж“ във водата с помощта на телена бъркалка по посока на часовниковата стрелка, след което внимателно пускаме яйцето в центъра. Оставяме да се готви за 3 до 5 минути – по този начин белтъците ще се увият около жълтъка, което ще доведе до компактно и добре оформено поширано яйце.