Необходими продукти за 6 броя:
1 кг извара
10 с.л. пудра захар
100 мл течна сметана
100 г Philadelphia Original
хранителна боя – лилава и виолетова
1 пакетче желатин
150 мл вода
800 г бисквити
100 г масло
100 г обикновен шоколад
плодове за декорация
Начин на приготвяне:
Маслото се разтопява и се оставя да изстине. Бисквитите се смилат в блендер и се смесват с маслото. Разпределят се в 6 кръгли форми с диаметър 8 см. и се притискат с шпатула.
Изварата се смесва с пудра захар, Philadelphia Original и сметаната. Няколко супени лъжици от сместа се поставят в отделен съд и се оцветява с виолетовата боя.
Останалата смес се разделя на три части, които ще бъдат оцветени в лилаво, с различен интензитет.
Желатинът се смесва с вода и се оставя да набъбне за 15 минути, след което леко се загрява (без да се готви). 1.5 с.л. от желатина се прибавя към лилавата смес и се разбърква добре. Останалият желатин се разделя на три части и се разбърква с всяка една от виолетовите смеси.
Шоколадът се разтопява на водна баня.
Оцветените смеси се редуват на слоеве върху бисквитите, като след всеки слой формите се прибират в хладилник за около 30 минути. Накрая се изсипва шоколадът върху чийзкейка и се връща в хладилник за около 3 часа.
Преди сервиране извадете чийзкейковете от формите и украсете с плодове.