Необходими продукти:
За 10-12 бр. палачинки:
125 г бяло брашно
2 големи яйца
250 мл прясно мляко
2 с.л. захар
1 ч.л. ванилов екстракт
масло
За шоколадовата глазура:
2 опаковки Philadelphia Milka, на стайна температура
300 г заквасена сметана
30 г пудра захар
За декорацията от шоколадов крем:
200 г млечен шоколад
175 г Philadelphia Original
125 г меко масло
200 г пудра захар
50 г какао
200 г заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Пригответе палачинките по най-любимата ви и лесна рецепта, и намажете всяка една от тях с масло. След като сте готови, пригответе крема – разбийте леко заквасената сметана с пудрата захар, а след това прибавете опаковките с Philadelphia Milka. Разбъркайте добре.
За основа на тортата поставете две палачинки и ги намажете с крем. Продължаваме с реденето, както следва – палачинка, крем, палачинка, крем. Последната палачинка намажете обилно с крема.
Финализиране на тортата: на водна баня разтопете шоколада с 2 с.л. масло. Оставете да се охлади за няколко минути и залейте тортата на тънки струйки. След това оставете в хладилника да се охлади добре.
По избор, декорирайте с шоколадов крем. Той се приготвя много лесно: шоколадът се разтапя на водна баня и се охлажда добре. Маслото и крем сиренето се разбиват в купа. Към тях се добавят пудрата захар и какаото и се разбъркват до обядиняването им. Накрая се добавят охладеният шоколад и заквасената сметана и се разбива до получаването на пухкав и хомогенен крем.
Приятен апетит!