Козуначена торта с ягоди и кокос

Необходими продукти за крема:
Philadelphia XL
220 мл млечна течна сматана
1 ч.л. ванилов есктракт
¼ ч.л. кокосов ектракт
3 с.л. кокосово мляко
2 с.л. агаве сироп
3 с.л. пудра захар
30 г настърган кокос
500 г ягоди

За блата:
1 голям козунак, нарязан на филии с дебелина 3 см, най-добре домашно приготвен
200 мл захарен сироп
100 мл кокосово мляко

Начин на приготвяне:
Първо пригответе захарния сироп от 130 мл вода и 80 г захар. Варете сиропа 10 минути на слаб огън. След като го отстраните от котлона, прибавете ½ ч.л. лимонов сок. Оставете го да се охлади напълно, преди да прибавите кокосовото мляко и да го използвате.

Сложете всички продукти за крема, без кокоса и ягодите, в голяма купа и разбийте на средна скорост с миксер, докато получите гладък и пухкав крем. Не прекалявайте с разбиването. Накрая прибавете кокоса и разбъркайте с шпатула.

Измийте, подсушете и нарежете по-голямата част от ягодите на филийки. Оставете няколко за декорация.

Сглобяване:
Наредете плътно филийте козунак в ринг за торта с диаметър 16 см. Напоете ги с половината количество захарен сироп с кокосово мляко.

Поставете ¼ част от крема и изравнете повърхността му. Наредете плътно от нарязаните ягоди. Върху тях поставете още ¼ от крема и изравнете.

Отново поставете плътно от козуначените филии и ги напоете с останалия сироп. Поставете половината от крема и заравнете. Подредете ягодите по цялата повърхност на крема и разпределете върху тях и последната част крем. Заравнете повърхността много добре.

Приберете тортата в хладилника за 4-6 часа.

Преди да сервирате тортата, декорирайте със 100 г бита сметана и пресни плодове.

Да ви е сладко!