Павлова с бадеми и череши 

Необходими съставки за 4 броя:
За целувките:

2 белтъка на стайна температура
¼ ч.ч. пудра захар
¼ ч.ч. фина кафява захар
⅛ ч.ч. смлени бадеми
½ ч.л. бял оцет

За сметановия пълнеж:
220 г Philadelphia Original
400 мл готварска сметана (36-40% масленост)
1 ч.ч пудра захар
1 ч.л. ванилов екстракт
2 ч.ч. нарязани череши без костилките

За черешовото сладко:
200 г пудра захар
225 мл портокалов сок
3 с.л. лимонов сок
600 г череши
½ ч.ч. настъргани бадеми (опционално)

Начин на приготвяне:
За целувките:
Загряваме фурната на 120°С. Разбиваме яйцата, докато се получат твърди връхчета (т.е., когато през тях прекараме нож, следите от него да остават). Бавно добавяме пудрата и кафявата захар и продължаваме да бъркаме до получаване на гъста, лъскава смес. Внимателно добавяме смлените бадеми и оцета. С лъжица разпределяме целувките върху тавичка, покрита с хартия за печене, така че да оформим 4 кръгчета с форма на гнездо. Печем във фурната за 35 минути. След това ги оставяме да престоят поне час и половина или за цялата нощ.

За сметановия пълнеж:
Използваме студени съставки, съдове и инструменти, за да получим оптимален резултат.

Оставяме купата, която ще използваме, във фризера за 5-10 минути. След това хубаво разбиваме Philadelphia-та с миксер на средна скорост, така че да не останат никакви бучки. Бавно започваме да добавяме сметаната и бъркаме, докато не получим течна смес, като отново внимаваме да не се получават бучки. Вдигаме скоростта на миксера и продължаваме да разбиваме, докато започнат да се образуват меки връхчета. Накрая добавяме пудрата захар и ваниловия екстракт и продължаваме да бъркаме, докато се получат твърди връхчета. Използваме веднага или съхраняваме в хладилник.

За черешовото сладко:
Преди финала приготвяме черешовото сладко ─ слагаме захарта в тиган или дълбока касерола и прибавяме портокаловия и лимоновия сок, след което оставяме на слаб огън, докато захарта се разтвори. Добавяме черешите и оставяме да заври за около 10-12 минути, докато омекнат.

Използваме решетъчна лъжица, за да извадим готовите череши и ги изсипваме в малка купа. След това връщаме касеролата на котлона и кипваме течността, докато намалее приблизително наполовина. Оставяме леко да се охлади, а след това връщаме обратно черешите.

За сервирането:
Сърцевината на целувките пълним със сметана, украсяваме с черешовото сладко и накрая поръсваме с бадеми (по желание).