Philadelphia кейк със сладко от къпини с лавандула

Време за подготовка: 30 минути
Време за готвене: 30 минути
Порции: 10-12

Продукти за сладкото от къпини:
400 г пресни или замразени къпини
170 г мед
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. сушена лавандула

За кейка:
220 г разтопено кокосово масло
175 г крем сирене Philadelphia Original
3 яйца
300 г захар
375 г брашно
1 с.л. ванилов екстракт
240 мл прясно мляко
½ ч.л. сода бикарбонат
1 ½ ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сол

За глазурата:
100 г меко масло
175 г крем сирене Philadelphia Original
100 г пудра захар
1 ч.л. ванилов екстракт

Начин на приготвяне:

За да приготвим сладкото слагаме в касерола къпини, мед, лимонов сок и лавандула.
Поставяме на котлона, кипваме и намачкваме леко. Готвим 10-15 минути, докато сместа се редуцира с 1/3. Сваляме съда от котлона и оставяме сладкото да се охлади.

За кейка загряваме фурната до 180°C. Покриваме с хартия съд с размери приблизително 22х33 см.
В голяма купа смесваме яйцата, захарта и кокосовото масло и разбиваме до пухкава смес. Слагаме крем сиренето Philadelphia и ванилията и смесваме добре.
Прибавяме брашното, содата, бакпулвера и солта и разбъркваме.
Наливаме прясното мляко и разбиваме до пълното смесване на продуктите.
Изсипваме сместа в подготвения съд. Слагаме 7-8 лъжици от сладкото от къпини в тестото. С нож минаваме през сместа, за да оформим шарката на кейка, без да разбъркваме прекалено.
Печем 30-35 минути, докато кейка стегне. Изваждаме от фурната и охлаждаме напълно преди да покрием с глазурата.

За глазурата в голяма купа смесваме маслото, пудрата захар и крем сиренето Philadelphia. Добавяме ванилията и сладкото и разбъркваме. Разнасяме глазурата върху кейка. Гарнираме с къпини и листа мента. Охлаждаме преди да разрежем.