Необходими продукти:
За пандишпановите блатове:
4 големи яйца
1 ч.ч.захар
1 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
2 с.л. разтопено масло
1 с.л. гореща вода
480 г Philadelphia Light
220 мл готварска сметана
3 ч.л. ванилов екстракт
50 г пудра захар
200 г ягодово сладко
200 г пресни ягоди
За украса:
Пудра захар и пресни ягоди
Начин на приготвяне:
Загряваме фурната на 180°С. Покриваме с хартия за печене форма за торта с диаметър 20 см.
С миксер разбиваме яйцата и захарта за 2 минути на максимална скорост. След това постепенно добавяме захарта, без да спираме да бъркаме. Пресяваме брашното заедно със содата 2 пъти. Смесваме маслото, водата и ваниловия екстракт. Прибавяме сухите съставки към яйцата и ги разбъркваме внимателно с шпатула. Най-накрая добавяме сместа с маслото и бъркаме за последно.
Печем в загряла фурна за 30-35 минути.
Разбиваме сметаната до твърдост. Бавно добавяме Philadelphia Light, ванилията и захарта, като бъркаме през цялото време. Най-накрая прибавяме 50 г ягодово сладко и разбъркваме за последно.
С нож или конец разрязваме блата на 2 равни части. Измиваме, почистваме и нарязваме ягодите на половини. Намазваме Philadelphia сместа върху блата, намазваме с ягодово сладко и накрая нареждаме резенчетата ягоди върху пълнежа. Покриваме с другия блат и украсяваме с пудра захар и още ягоди.