Необходими продукти:
За рулото:
4 яйца
100 г фина захар
100 г брашно
¾ ч.л. бакпулвер
4 с.л. натурално какао
50 г черен шоколад
За ягодовия крем:
250 г Philadelphia Original
100 г масло
300 г ягоди
100 гр. готварска сметана
Начин на приготвяне:
1) Извадете предварително крем сиренето от хладилника и го оставете на стайна температура.
2) Разбийте белтъците на твърд сняг. При готовност, добавете захарта на малки порции и продължете да разбивате. След това направете същото и с жълтъците – добавете ги постепенно, като през цялото време разбивате. В сместа изсипете брашното, бакпулвера и какаото, изсипете и настъргания шоколад. Разбъркайте внимателно сместа с помощта на шпатула.
3) В плоска тава с размери 28х42 см сложете хартия за печене. Поставете сместа във формата и внимателно подравнете. Печете за 12-15 минути на 180°C.
4) Следващата стъпка е разстилането на тестото – поставете хавлиена кърпа върху масата и разположете изпеченото тесто върху нея, като бавно премахнете хартията и го оставите настрани да изстине.
5) Междувременно, пригответе ягодовия крем – първо разбийте маслото добре, а след това добавете Philadelphia Original внимателно и на малки порции. Накрая прибавете ягодите и хубаво смесете всички съставки.
6) Дойде време за рулото: разгънете внимателно вече студеното руло и махнете кърпата. Намажете го с готовия вече крем, навийте го на руло и го оставете да престои за една нощ в хладилника.
7) Декорирайте с бита сметана и пресни ягоди.