Необходими продукти:
За муса:
200 г Philadelphia Original
200 мл течна сметана
150 мл еспресо
150 г пудра захар
1 ч.л. ванилия
2 с.л. какао на прах
4 г желатин (по желание)
За заливката:
200 мл течна сметана
2 с.л. пудра захар
1 ч.л. ванилия
Начин на приготвяне:
За начало разбиваме Philadelphia Original с пудрата захар и ванилията. Добавяме еспресото и какаото. Разбъркваме до получаването на гладка смес. Отделно разбиваме сметаната и я прибавяме към крема. Ако получената консистенция не е достатъчно стегната, слагаме желатин.
Изсипваме муса в чаши и го оставяме в хладилника за няколко часа.
В купа приготвяме заливката, като разбиваме сметаната с пудра захар и ванилия.
Получената смес поставяме върху охладения мус.
Декорираме с какао на прах или шоколадови стърготини.