Шоколадова торта с фъстъци и Philadelphia крем

Необходими продукти:

220 г Philadelphia Original
50 г захар (за Philadelphia пълнежа)
150 г масло
150 г захар
3 яйца
135 г брашно
20 г шоколад за готвене
5 г мая
20 г какао на прах
70 г фъстъчено масло
45 г пудра захар (за крема с фъстъчено масло)
50 г фъстъци (по избор)

Начин на приготвяне:

Загряваме фурната на 180°C.
Разбиваме маслото със захарта до гладкост. Разтапяме шоколада на водна баня или в микровълнова печка и го добавяме към сместа. После прибавяме яйцата едно по едно и разбъркваме след всяко. Пресяваме брашното заедно с маята и какаото, след това го прибавяме към останалите съставки. Разбъркваме хубаво.

Разбиваме фъстъченото масло с пудрата захар и по желание добавяме цели фъстъци.

Намазваме от повърхността на шоколадовия блат със сместа от фъстъчено масло. Изсипваме в тава за печене с диаметър 24 см с подвижно стени, после покриваме и горната част на блата със сместа от фъстъчено масло. Печем за 25 минути.

През това време с миксер разбиваме до гладкост Philadelphia Original с 50 г пудра захар.

С помощта на конец разрязваме блата на 2 и сглобяваме 2 блата шоколадова торта с Philadelphia Original пълнеж.

Декорираме по желание и се наслаждаваме!