За основата
180 г смлени овесени бисквити
50 г захар
100 г разтопено масло
За пълнежа
1 опаковка крем сирене Philadelphia Original XL
160 г захар
3 големи яйца
50 мл лимонов сок
1 с.л. лимонова кора
1 с.л. кора от лайм
60 г нарязан шамфъстък
80 г нарязани пресни череши
За гарниране
1 опаковка крем сирене Philadelphia Original XL
2 с.л. пудра захар
пресни череши
1 ч.л. ванилов екстракт
нарязан шамфъстък
В купа слагаме бисквитите, маслото и захарта. Разбъркваме добре и изсипваме в покрита с хартия и намаслена форма за печене с падащо дъно и диаметър 20 см. Печем 10 минути в предварително загрята до 160 градуса фурна, а след това охлаждаме.
В купа слагаме яйцата и захарта и разбиваме с миксер до пухкава, светложълта смес.
Добавяме крем сиренето, сока и кората от лимон и лайм. Смесваме отново, прибавяме черешите и шамфъстъка и разбъркваме с шпатула.
Изсипваме върху охладената основа и печем 45-50 минути. Оставяме за 30 минути във фурната на открехната врата, а след това охлаждаме на стайна температура и прибераме в хладилник за поне 4 часа.
За крема в купа смесваме крем сиренето, пудрата захар и ваниловия екстракт и разбъркваме с шпатула.
Покриваме с крем сиренето сладкиша, и гарнираме с череши и шамфъстък.