Тарт с ягоди

Необходими продукти:
140 г готови гевречета
155 г несолено разтопено масло
50 г светлокафява захар
360 мл сладкарска сметана
125 г захар
2 с.л. екстракт от ванилия
225 г Philadelphia Original
180 мл вода
85 г ягодов желатин
910 г големи пресни ягоди

Начин на приготвяне:
Загряваме фурната до 180°C.

Междувременно, натрошаваме гевречетата с помощта на точилка (или с кухненски робот). Изсипваме парчетата в средна по големина купа и смесваме с маслото и кафявата захар. Разпределяме равномерно сместа във формата за тарт и печем за 10-12 минути. При готовност, оставяме тарта настрани, за да изстине напълно.

Докато изчакваме тарта да изстине, оставяме купата и приставките на миксера във фризера (за около 10 минути).

В охладената вече купа изсипваме сметаната и разбиваме на средна скорост. Когато започне да се сгъстява, изсиваме 2 с.л. захар, както и ванилията. Разбиваме сметановата смес на средна скорост, докато се образуват меки върхове. Отделяме 360 мл от разбитата сметана в малка купа. Прехвърляме останалата сметана в отделна купа, покриваме и охлаждаме ─ тази смес ще използваме по-късно за сглобяване на тарта.

Добавяме останалите 100 г захар и Philadelphia Original в купата на миксера и разбиваме на средна скорост, докато се получи кремообразна консистенция. Премахваме купата от миксера и добавяме запазените 1 ½ ч.ч. сметана към сместа с крема сиренето, докато стане хомогенна. Върху охладения тарт разпределяме равномерно пълнежа от крема сирене. Охлаждаме в хладилник за около 30-40 минути.

Междувременно, на силен огън слагаме 120 мл вода да заври. Изсипваме желатина в купа и заливаме с врящата вода. Разбъркваме, докато желатинът се разтвори напълно, а след това разбъркваме с останалите 60 мл студена вода. Оставяме желатина да се охлади добре.

Докато желатинът изстива, подреждаме ягодите върху сместа с крема сирене, за да покрием цялата горна част на тарта. След като сме подредили всичко, изсипваме желатина. Охлаждаме, докато желатинът се стегне напълно, поне за 1 час.

След като тартът ни е готов, го прехвърляме в чиния за сервиране. Нарязваме, сервирайте и се наслаждаваме на божествен вкус!