Тигрово руло с Philadelphia

Необходими продукти за пандишпаненото руло:
6 жълтъка
1 белтък
45 г брашно 
50 г захар
¼ ч.л. сладкарска боя за оцветяване в жълт цвят
1⁄2 ч.л. екстракт от ванилия
20 г разтопено масло

За шоколадовото руло:
3 жълтъка
2 белтъка
75 г захар
50 г пресято брашно
12 г царевично брашно
1⁄2 ч.л. бакпулвер
1 с.л. ледена вода
30 г разтопено масло
1⁄2 ч.л. екстракт от ванилия
2 ч.л. шоколадова паста

За крема:
250 г Philadelphia Original
100 г масло
100 г готварска сметана

Начин на приготвяне:

Започваме с рулото. За него използваме най-високата скорост на миксера, за да разбием яйцата, захарта, екстракта от ванилия и сладкарската боя, докато сместа не стане пухкава. След това смесваме брашното и разтопеното масло.

Изсипваме тестото в предварително подготвената тава и я поставяме на средната решетка на фурната, загрята на 200°С за 10-12 минути. При готовност, го оставяме настрани да се охлади добре.

Втора стъпка е отредена на приготвянето на шоколадовото руло. За него отново ни е неободим миксер, в който разбиваме яйцата, захарта и екстракта от ванилия до пухкавост на сместа.

След като съставките се смесят добре, на по-ниска скорост добавяме брашнените съставки и водата, и разбъркваме добре. Накрая добавяме разтопеното масло.

Изсипваме тестото в предварително подготвена тава и я поставяме на средната решетка на фурната, като печем в предварително загрята фурна на 200°С за 10-12 минути.

Изваждаме готовия блат веднага след изпичане и го оставяме да се охлади. 

Преди финала приготвяме крема – първо разбиваме маслото добре, а след това добавяме Philadelphia Original внимателно и на малки порции, и хубаво смесваме всички съставки. Оставяме крема в хладилник да се охлади за около половин час.

Време е да сглобим цялото руло. Поставяме пандишпановия блат на хартия за печене. Намазваме го равномерно с крема и след това добавяме и шоколадовата част. Намазваме и него с тънък слой крем, след което внимателно го навиваме на руло с помощта на хартия.

Прибираме рулото в хладилник, за да стегне добре кремът за около час.