Тирамису с пресни малини и Philadelphia крем

Необходими продукти:
200 г Philadelphia Original
250 мл сладкарска сметана
100 г пудра захар
1 ч.л. ванилов екстракт
250 г маскарпоне
600 г пресни малини
2 с.л. захар
1 с.л. лимонов сок
Пресни листа от мента (за декориране)
200 г бишкоти
200 мл малинов сироп

Начин на приготвяне:
В голяма купа разбиваме крем сиренето Philadelphia с пудрата захар и ваниловия екстракт до гладка смес. Добавяме маскарпонето и разбиваме, докато се смесят добре.
В отделна купа разбиваме сладкарската сметана до меки върхове.
Внимателно добавяме разбитата сметана към сместа с крем сирене и маскарпоне, като разбъркваме с шпатула до хомогенна смес.
В купа смесваме малините със захарта и лимоновия сок. Разбъркваме внимателно, за да не се смачкат.
Потапяме всяка бишкота в малиновия сок за кратко, за да се напои, но без да се разпада.
Нареждаме слой бишкоти на дъното на подходящ съд (стъклена тава или купа). Намазваме слой от крема върху бишкотите. Разпределяме част от малините върху крема.
Повтаряме слоевете с бишкоти, крем и малини, докато свършат съставките, завършвайки със слой крем накрая.
Покриваме десерта с фолио и охлаждаме в хладилник за поне 4 часа или през нощта, за да се стегне и вкусовете да се смесят.
Преди сервиране, гарнираме с още свежи малини, пресни листа от мента и поръсваме с какао за разкош!