Торта Карпатка с Philadelphia Original

Необходими продукти:

За тестото:
250 мл вода
125 г масло
щипка сол
130 г брашно
4 яйца

За крема:
500 мл прясно мляко
200 г Philadelphia Original
150 г захар
2 жълтъка
3 с.л. царевично нишесте
1 ванилова есенция
100 г масло

Начин на приготвяне:

За тестото слагаме вода, масло и щипка сол в тенджера и загряваме, докато маслото се разтопи.
Добавяме брашното наведнъж и бъркаме енергично, докато тестото се отдели от стените на тенджерата.
Оставяме тестото да изстине леко, след което добавяме яйцата едно по едно, като разбъркваме добре след всяко яйце, докато получим гладка смес.
Разделяме тестото на две части и го разстиламе върху два листа хартия за печене.
Слагаме всеки блат във фурната и печем на 200°C за 20-25 минути, докато станат златисти.

За крема в купа разбиваме жълтъците със захарта, нишестето и малка част от млякото.
Останалото мляко слагаме на котлона да заври.
Добавяме яйчената смес към врящото мляко, като бъркаме непрекъснато, докато кремът се сгъсти.
Махаме крема от котлона, добавяме ванилията и маслото, и оставяме да изстине.
Към изстиналия крем добавяме Philadelphia Original и разбъркваме, докато стане пухкав.

За да сглобим тортата слагаме единия блат в чиния и разпределяме крема върху него.
Отгоре добавяме втория блат и леко притискаме.

Поръсваме с пудра захар и филирани бадеми. Прибираме в хладилник за поне 4 часа.