Пуешки гърди с картофено пюре с Philadelphia

Време за подготовка: 15 минути
Време за готвене: 1 час
Порции: 6-8

Необходими продукти:
2 броя пуешки гърди по около 700 г
3 с.л. зехтин
3-4 с.л. меласа от нар
2 с.л. ситно нарязан розмарин
сол и черен пипер на вкус

За картофеното пюре:
1.3 кг картофи
1 опаковка Philadelphia Original XL
2 ч.л. сол

Начин на приготвяне:
Изваждаме месото на 30 минути на стайна температура. Слагаме в тава за печене, посоляваме, подправяме с черен пипер, поливаме с малко зехтин и натриваме добре месото.
В купа смесваме меласата, розмарина и останалия зехтин, разбъркваме и намазваме месото.
Печем около час в загрята до 190°C фурна, или докато месото достигне 74 градуса вътрешна температура. На всеки 20 минути намазваме с меласата.

През това време сваряваме обелените и нарязани на едро картофи в подсолена вода за 20-25 минути, докато омекнат напълно.
Отцеждаме, слагаме в купа и намачкваме. Добавяме Philadelphia Original XL и разбъркваме до получаването на гладко пюре.
Изваждаме месото от фурната, охлаждаме за няколко минути и нарязваме на филийки.
В плато за сервиране слагаме от пюрето, в средата поставяме пуешкото, поръсваме с листа розмарин и зърна нар и поливаме със соса от печенето.