Време за подготовка: 10 минути
Време за приготвяне: 10 минути
Порции: 4
Необходими продукти:
150 г крекери
80 г рукола рукола
1 с.л. зехтин
1 опаковка Philadelphia Original XL
200 г филе пушена сьомга
2 с.л. ситно нарязан див лук
кора от 1 лимон
сол на вкус
За гарниране:
пресен копър
розов пипер
лимонова кора
Начин на приготвяне:
В купата на кухненски робот слагаме крекерите, зехтина и руколата и смиламе до получаването на трохи. Разпределяме сместа в 4 ринга или чашки и притискаме добре.
Нарязваме половината сьомга на малки кубчета и слагаме в купа. Добавяме Philadelphia Original XL, лимоновата кора, дивия лук и сол на вкус. Разбъркваме добре и разпределяме в ринговете. Прибираме за 15 минути в хладилник.
Махаме ринговете и прехвърляме чийзкейковете в чинии за сервиране или в едно общо плато. Всеки чийзкейк гарнираме с малко от останалата сьомга, листа копър, розов пипер и лимонова кора.