Ябълков тарт

Необходими продукти:
За основата:

½ ч.ч. меко несолено масло
½ ч.ч. пудра захар
½ ч.л. сол
1 ч.л. ванилов екстракт
1⅓ ч.ч. брашно

За плънката:
1 опаковка Philadelphia Original
¼ ч.ч. пудра захр
1 голямо яйце
1 ч.л. ванилов екстракт
3 с.л. брашно

За ябълковия слой:
¼ ч.ч. пудра захар
1 ч.л. канела
4 ябълки
1 ч.л. ванилов екстракт
¼ ч.ч. белени бадеми

Начин на приготвяне:
Основата:
Смесваме маслото и пудрата захар, добавяме солта и ванилията. Бавно започваме да изсипваме брашното при мокрите съставки, като бъркаме постоянно. Равномерно разстиламе тестото върху фолио и го прибираме в хладилника за 20 минути.

Подготвяме си форма за тарт.

Върху плот поръсваме брашно щипка брашно и разточваме тестото, така че да може да покрие формата. Поставяме го във формата и отрязваме излишната част от него.

Плънката с Philadelphia:
Загряваме фурната на 180°C.

Смесваме с миксер на най-ниска степен Philadelphia-та и захарта. Добавяме яйцето и ванилията, и разбиваме до получаване на гладка смес. Добавяме брашното и смесваме добре. Готовата смес прибавяме към тестото и оставяме настрани.

Ябълковия слой:
В голяма купа смесваме захарта и канелата. Белим ябълките и ги нарязваме на ситно, като веднага, щом ги нарежем, ги разбъркваме със захарта и канелата. Нареждаме ги върху тарта и поръсваме с бадеми.

Печем тарта за 30-40 минути на 180°C. Щом извадим от фурната, поръсваме с пудра захар.