Хрупкава зеленчукова фритата с лимоново крем сирене и сьомга

Необходими продукти:
350 г филе от сьомга с кожата
2-3 стръка копър
няколко резена лимон
750 г обелени и едро настъргани картофи
около 300 г едро настъргана тиквичка
1 голяма глава бял лук, нарязан
3 яйца, размер М
3 с.л. бяла киноа
няколко стръка нарязан копър
3-4 с.л. зехтин
1 опаковка Philadelphia Protein
3 с.л. Philadelphia Light
настъргана кора от 1 лимон
сокът от половин лимон
2-3 с.л. нарязан копър
връзка рукола
2 с.л. каперси

Начин на приготвяне:
Загряваме фурната до 200°С. Поставяме сьомгата с кожата надолу в малък огнеупорен съд, застлан с хартия за печене. Посоляваме и поръсваме с черен пипер, малко зехтин, 2-3 стръкчета копър и няколко резена лимон. Печем за около 15-20 минути, като проверяваме за готовност с вилица. Не препичаме, за да не изсъхне рибата. Вадим от фурната и оставяме настрана.

В купа смесваме настърганите картофи, тиквичката и нарязания лук, посоляваме и оставяме да престоят за 10 минути. С ръце изстискваме колкото можем повече вода от настърганите зеленчуци и прехвърляме в друг съд. Добавяме яйцата, киноата, солта, пипера и нарязания копър, 1 лъжица от зехтина и смесваме добре.

Увеличаваме температурата на фурната до 220°С. Загряваме половината от останалия зехтин в тиган с дебело дъно с диаметър 26-28 см. Добавеяме зеленчуково-яйчната смес и я заглаждаме с шпатула. Готвим 2-3 минути, намазняваме повърхността с останалия зехтин и слагаме тигана във фурната. Печем 15 минути, докато дъното покафенее и краищата станат хрупкави. Превключваме фурната само на горно печене с функция грил и печем още 5-6 минути, докато повърхността се зачерви. Изваждаме и оставяме леко да се охлади.

Разбъркваме двете крем сирена – Philadelphia Protein и Philadelphia Light, добавяме настърганата лимонова кора и лимоновия сок, нарязания копър, подправяме със сол и черен пипер. Изваждаме зеленчуковата фритата върху дъска или голяма чиния, разпределяме отгоре крем сиренето и декорираме с листа рукола и стръкчета копър.

Начупваме с вилица сьомгата и поставяме парчетата върху руколата. Поръсваме с каперсите и сервираме.