Необходими продукти:
200 г филе от прясна сьомга, нарязано на кубчета
100 г Philadelphia Original
200 г сварен ориз (за суши или бял ориз)
1 авокадо, нарязано на филийки
1 краставица, нарязана на тънки ивици
1 морков, нарязан на тънки ленти
50 г водорасли (нори), нарязани на тънки ивици
1 малко манго, нарязано на кубчета (по желание)
2 супени лъжици соев сос
1 супена лъжица оризов оцет
1 чаена лъжичка сусамово масло
1 супена лъжица сусамови семена (бели или черни)
Пресен лук, нарязан на ситно (по желание)
Чили люспи или чили сос (по желание за пикантност)
Начин на приготвяне:
1. Сваряваме ориза според инструкциите на опаковката и го оставяме да изстине леко.
2. Добавяме соевия сос, оризовия оцет и сусамовото масло към сьомгата. Разбъркваме добре и оставяме да се маринова за няколко минути.
3. Подреждаме върху ориза нарязаните кубчета сьомга, крема сирене Philadelphia, авокадо, краставица и морков. Добавяме кубчета манго по желание за по-екзотичен вкус.
4. Добавяме нарязаните водорасли нори за допълнителен вкус и текстура.
5. Поръсваме с сусамови семена и нарязан пресен лук, ако използваме. За допълнителна пикантност може да добавим чили люспи или чили сос.
Сервираме поке купичката веднага, докато съставките са свежи.