Талиатели със скариди и сос от сирена

Необходими продукти:
350 г талиатели (запазваме ½ ч.ч. от водата на талиателите)
2 с.л. зехтин
2 скилидки чесън
1 глава лук
500 г скариди (изчистени)
½ ч.л. червен пипер
1 ч.л. пушен червен пипер
сол на вкус

За соса:
250 г Philadelphia Original
2 ч.ч. прясно мляко
½ ч.ч. настърган пармезан
½ ч.ч. моцарела

Начин на приготвяне:
Наситняваме чесъна и лука, а след това почистваме скаридите. Приготвяме талиателите, като накрая запазваме ½ ч.ч. от водата. Оставяме ги настрана.

През това време загряваме тиган и добавяме 1 с.л. зехтин. Запържваме за около 30 секунди половината от чесъна. След това добавяме лука и го запържваме, докато омекне. Отделяме ги в чиния и оставяме настрана. В същия тиган добавяме останалия зехтин и запържваме втората скилидка чесън. Прибавяме скаридите и ги запържваме, докато станат златисти. Добавяме червения пипер, пушения пипер и овкусяваме със сол. Когато скаридите са готови, добавяме лука и чесъна, които бяхме отделили, за да се смесят вкусовете.

След това прибавяме крем сиренето и млякото, като намаляваме котлона. Сместа трябва да покъкри около 5 минути и след това можем да добавим пармезана и моцарелата. Бъркаме през цялото време – сместа трябва да е хомогенна. След това можем да прибавим талиателите към сместа (още в тигана) и да разбъркаме или пък да приготвим порциите и да ги залеем със сос – по наша преценка.