Чийзкейк с Philadelphia Jalapeno и печено грозде

Време за подготовка: 20 минути
Време за готвене: 1 час
Порции: 8-10

Продукти:
200 г овесени бисквити
2 с.л. настърган пармезан
100 г разтопено масло
280 г Philadelphia Jalapeno
400 г сирене рикота
100 г сирене бри
150 г сирене Mascari или равни части маскарпоне и горгонзола
100 г сирене рокфор
4 жълтъка
125 г орехови ядки
500 г червено грозде
2 с.л. мед
2 с.л. зехтин
1 ч.л. прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

В купа слагаме смлените бисквити, настъргания пармезан и разтопеното масло и разбъркаме до получаването на еднородна смес.
Прехвъряме в тава с падащо дъно и диаметър 20 сантиметра и притискаме добре, за да оформим стабилна основа за чийзкейка.
Охлаждаме за 30 минути в хладилник, за да стегне маслото в сместа.
В купата на кухненски блендер слагаме сиренето рикота, Philadelphia Jalapeno, сиренето mascara, бри и половината от синьото сирене. Добавяме жълтъците и разбиваме до получаването на гладка смес.
Прехвърляме сместа в купа и прибавяме останалото натрошено синьо сирене и нарязаните орехови ядки и разбъркваме внимателно с шпатула.
Изливаме сместа върху бисквитената основа и печем 60 -70 минути в предварително загрята до 170°C фурна, докато чийзкейка стане златист и краищата стегнат, а средата е все още мек.

Слагаме гроздето в съд за печене и заливаме с меда и зехтина. Поръсваме с много прясно смлян черен пипер и печем 45 минути на 170°C.
Изваждаме чийзкейка и гроздето от фурната и оставяме на стайна температура, докато се охладят.
Прибираме в хладилник за 1 нощ.
Преди сервиране подреждаме гроздето върху чийзкейка и поливаме с малко от сока от печенето.