Котидж трюфели с ягоди и пармезан

Необходими продукти:
250 г Philadelphia Cottage
70 г Philadelphia Light
70 г пармезан
70-100 г брашно
2 големи яйца
щипка сол
1/2 ч.л. бакпулвер
Зехтин или растително олио (за пържене)
Пресни ягоди, нарязани на половинки или четвъртинки
Пресни листа от мента или босилек (за гарнитура)

Начин на приготвяне:

В голяма купа смесваме пармезан, Philadelphia Cottage и Philadelphia Light. Добавяме яйцата и солта и разбъркаме добре, докато всички съставки се смесят напълно.

Постепенно добавяме брашното и бакпулвера, като разбъркваме, докато получим гъста консистенция. Ако сместа е твърде лепкава, добавяме още брашно, ако е необходимо.

Оформяме сместа на малки топчета (около 2-5 см в диаметър). Поставяме ги върху чиния или тава.

Загряваме голям тиган на средна температура и добавяме достатъчно олио, за да покриете дъното на тигана.

Пържим топчетата около 2-3 минути от всяка страна, докато станат златисто кафяви и хрупкави. Ако приготвяме в air fryer – печем около 10 минути на 180°С, като ги обръщаме на половината време, докато станат златисто кафяви и хрупкави.

Готовите трюфели гарнираме с пресни ягоди и листа от мента или босилек. Сервираме ги топли, по желание с дип сос, като мед (за сладък вариант) или Philadelphia сос (за солен вариант).