Тарт с аспержи и Philadelphia

Необходими продукти:
За тестото:

280 г брашно
125 г студено масло
3-4 с.л. студена вода
1 яйце
сол

За плънката:
500 г зелени пресни аспержи
2 г твърд кашкавал
3 яйца
сол
черен пипер
100 мл течна готварска сметана
100 г Philadelphia Original

Начин на приготвяне:
Първо започваме с подготовката на тестото. Пресяваме брашното и в кладенче към него прибавяме яйцето, щипка сол, нарязаното на кубчета студено масло и водата. Замесваме тесто, което завиваме в стреч фолио и го оставяме за 1 час в хладилник.

През това време измиваме аспержите и ги обелваме. Може да ги оставим цели или да ги нарежем на парчета с дължина около 5 см.

Бланшираме ги за около 2 минути във вряща и подсолена вода. Изваждаме ги и ги отцеждаме добре.

Разбираме яйцата на пяна и ги смесваме със сметаната и Philadelphia Original. Овкусяваме ги със сол и черен пипер на вкус. Настъргваме кашкавала на едро ренде и го прибавяме към сместа.

Разточваме тестото между два листа стреч фолио и го слагаме в добре намазнена форма за тарт. Надупчваме тестото съвсем леко с вилица и изсипваме плънката. Отгоре подреждаме и аспержите.

Печем киша в предварително загрята на 200°C фурна до златистокафяв цвят. Непосредствено след изпичане, трябва да го намажем леко със студена вода.

По желание може да комбинираме със свежа зелена салата.