Тиквени палачинки с Philadelphia Light

Необходими продукти за палачинките:
190 г брашно
4,5 г бакпулвер
22 г светлокафява захар
6 г сол
3 г канела
¼ ч.л. смляно индийско орехче
¼ ч.л. смлян джинджифил
250 мл мляко
225 г тиквено пюре
2 големи яйца
1 ч.л. екстракт от ванилия
Масло за готвене

За крема:
180 г Philadelphia Light
3 с.л. пудра захар
Ванилия

Начин на приготвяне на палачинките:
В голяма купа разбиваме брашното, бакпулвера, кафявата захар, солта, канелата, индийското орехче и джинджифила.

В отделна купа разбиваме заедно млякото и тиквеното пюре, след това добавяме яйцата и разбъркваме с ванилията.

Добавяме мокрите съставки към сухите и разбъркваме с дървена лъжица, докато се смесят.

Разтапяме маслото в голям тиган с незалепващо покритие на средна температура. Когато маслото се разпени, намаляме температурата на средно ниска и изсипваме тестото за палачинки в тигана. Готвим, докато в тестото започнат да се образуват мехурчета и палачинката стане златиста отдолу, около 3 минути, след което обръщаме и готвим от другата страна до златисто за още 3 минути. Повтаряме с останалото тесто.

За крема:
Смесваме всички съставки за крема и разбъркваме с миксер, докато се смесят добре.

Палачинките се гарнират с крема с Philadelphia, а по желание можем да добавим и няколко парчета печена тиква.